Noutati

Despre Gravura

Gravura Pretext AdvertisingGravura este un termen provenit din limba germana de la „graben” care inseamna „a sapa” – el putand sa aiba sensuri diferite: se refera la placa gravata „sapata” in piatra, metal, plastic, lemn, linoleum etc. de catre artist cu imaginea care urmeaza a fi trecuta prin procesul imprimarii– sau alteori – cu referinta la arta și mestesugul gravatului in suport (fie el lemn, metal, piatra etc.) prin procedeele utilizate dar si rezultatele acestora din doua puncte de vedere: artistic si tehnic.

Domenii foarte importante precum arhitectura, muzica, literatura, geografia, astronomia, istoria, anatomia, zoologia, botanica, filozofia, religia, matematica, fizica, chimia, educatia, economia, au fost servite de gravura, prin pretioase transpuneri in imagine a unor concepte si descrieri stiintifice ce au circulat, cum ar fi: planse anatomice, geografice, botanice, documentare, pentru aparitii in presa, in almanahuri sau publicatii distincte.

Un lucru foarte important de retinut este faptul ca pana la aparitia fotografiei, toata productia artistica a fost cunoscuta numai prin reproducerea operelor de arta prin intermediul gravurii.

Traficul si comerțul de stampe care devenise din ce in ce mai intens, a avut ca efect un fenomen de amploare, zecile de mii de stampe ajungand sa decoreze locuinte modeste care nu isi puteau permite tablouri scumpe. Acest fenomen se petrecea atat in tara, cat si in Europa. Nici o alta ramura a artei nu permite contactul la distanta cum o face gravura, si stim precis ca acest domeniu a fost unul din factorii relevanti in raspandirea schimburilor de idei, conceptii si viziuni artistice intre tari.

Pretext Advertising graveaza laser sau mecanic o gama foarte variata de produse personalizate sau obiecte promotionale.

 

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii