Noutati

Fiecare are un pix

Pix personalizatFoarte adevarat. Unii chiar mai multe.

Dar nu multa lume stie istoria lui.

Pixul, in forma lui actuala, a fost inventat in anul 1938 de catre jurnalistul maghiar de origine evreiasca, pe nume Laszlo Biro. Laszlo Biro si-a aplicat patentul in Argentina, pe data de 10 iunie 1943, data la care putem spune ca s-a nascut pixul modern.

Patentul pixului a fost cumparat in premiera de catre British Royal Air Force, care avea nevoie de un instrument de scris a carui cerneala sa nu explodeze in carlinga avionului în cazul în care pilotul zbura la altitudini ridicate. De aici si pana raspandirea lui in lumea intreaga nu a fost decat un pas.

 

Pixurile au inceput sa se comercializeze pe piata in anul 1945. In prima zi, din cauza aglomeratiei, a trebuit sa intervina politia ca sa faca ordine. S-au vandut atunci 10.000 bucati, la pretul de 12 dolari bucata.

In Romania, pixurile au ajuns foarte curand dupa lansarea lor. Au fost aduse in 1946 de catre un librar, care le vindea la un pret exorbitant pentru acea vreme (un pix = un litru de ulei comestibil) studentilor de la Politehnica, sub denumirea de "stilou atomic".

Astazi, in intreaga lume, se vand 125 pixuri pe secunda, iar in 1983, numai in America s-au vandut 7 miliarde pixuri.

La nivel global, o persoana consuma in medie 3-4 pixuri pe an, putand scrie cu unul din ele circa 50.000 cuvinte.

In concluzie, pixul este probabil cel mai raspândit instrument de scris din prezent, precum şi unul dintre cele mai familiare obiecte pentru noi toti, ceea ce face din banaul pix unul dintre cele mai potrivite obiecte de personalizat. Tocmai faptul ca este atat de comun il face cel mai bun mijloc de publicitate.

Pixul vine in multe forme, dimensiuni, culori, modele potrivite pentru orice preferinte. Toate modelele de pixuri pot fi personalizate. Cele mai comune metode de personalizare a pixurilor sunt tampografia si serigrafia. Pixurile metalice pot fi personalizate prin gravura.

Va asteptam la Pretext Advertising cu o gama variata de pixuri personalizate, indiferent daca doriti sa va promovati compania sau doar sa faceti un cadou!

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii