Noutati

Plexiglasul-De la mobila si obiecte decorative, la vitrine si geamurile avioanelor de razboi

Plexiglasul-De la mobila si obiecte decorative la vitrine si geamurile avioanelor de razboiMotivul pentru care plexiglasul, sau placile de acril, este un material folosit pe o scara atat de larga este legat de faptul el poate fi supus unei tehnologizari intensive. Practic, poate capata orice forma ii este necesara clientului. Poate fi opac sau transparent, satinat sau mat, colorat sau incolor, etc. De asemenea, poate fi rezistent la abraziune, rezistent la impact, poate asigura izolare termica si fonica.

Lumina este condusa in material iar difuzia luminii este uniforma. Rezistenta materialului este garantata pe termen lung: transparenta, de exemplu, este garantata timp de 30 de ani. Iar daca exista totusi mici zgarieturi, acestea pot fi reparate prin lustruire cu o pasta speciala.

Plexiglasul poate fi folosit pentru peretii despartitori, balustrade, ba chiar si obiecte de décor. Exista placi extrudate de plexiglas, cu ambele fete netede si lucioase, cu transparenta 92% si protectie naturala impotriva radiatiilor UV. Aceste placi au o rezistenta buna la impact, in caz de ardere elibereaza foarte putin fum si nu formeaza noxe, de asemenea au o rezistenta crescuta la intemperii.

In domeniul constructiilor, cel mai des folosit tip de plexiglas este format de placile standard turnate cu absobtie UV. Acestea sunt fabricate in asa fel încat produsul final sa fie unul mai stabil, cu tensiuni interne foarte mici. Astfel, materialul se comporta mai bine la prelucrare mecanica, modelare prin termoformare si are o rezistenta sporita la factorii chimici. Acelasi material este folosit si pentru piesele de mobilier sau piese tehnice.

Tot pentru piesele de mobilier sau piesele ornamentale, chiar si pentru obiecte promotionale, exista placile solide formate din doua sau trei straturi de Plexiglas de diferite culori. Se pot combina placi transparente de plexic si colorate, intr-un numar nelimitat de combinatii. In functie de dorinta clientului, suprafetele pot fi mate, lucioase, satinate sau texturate. Personalizarea materialului se poate face cu usurinta, pentru ca acesta poate fi prelucrat atat prin taiere cat si prin gaurire, lustruire sau termoformare.

Pentru cei care vor sa foloseasca acasa plexiglasul destinat avioanelor de lupta, il pot aplica pe post de copertina, de exemplu, sau chiar geamuri.

Tot plexiglas vedem si in cazul vitrinelor de muzeu.  Acestea au nevoie de un material care sa faca fata accidentelor provocate de vizitatori, ciclurilor frecvente de curatare dar, mai ales, trebuie sa fie rezistent la spargere, fara sa fie afectata transparenta deplina.  Astfel, plexiglasul care se intalneste in muzee este rezistent la zgariere si la actiunea substantelor chimice si poate fi folosit cu succes si in case ori birouri, in aplicatii de protectie postere si tablouri, mobilier si vitrine.

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii