Noutati

Publicitatea outdoor - previziuni 2014

publicitatea outdoor-previziuni 2014Publicitatea outdoor este un mediu generalist cu eficienta globala asupra tuturor categoriilor de indivizi. Publicitatea outdoor reprezinta comunicarea in masa.

Piata romaneasca de publicitate a inceput trendul descendent  inca din luna octombrie 2008  si a intrat in plina criza in 2009. Per total, investitiile au  cunoscut un declin pe toate  platformele media (TV, radio, print, internet, cinema, outdoor), pe masura ce majoritatea publicitarilor s-au  axat pe reducerea costurilor. 

In 2009, piata totala media  romaneasca a punctat un declin de 37% la valoarea neta, inregistrând un nivel mai scazut  decât in 2006, arata anuarul  Media Fact Book.

Toate  platformele media au fost afectate  de criza economica, insa  cel mai lovit a fost segmentul de print, cu o scadere de 55%,  urmat de OOH (publicitate outdoor) cu 40%.  

Segmentul OOH a fost anul  trecut pe locul 2 in topul celor  mai afectate platforme media  dupa print, in principal din  cauza lipsei instrumentelor de  masurare si evaluare. In plus,  costurile de productie scumpe  pentru formate mari si locatiile  speciale au limitat utilizarea  acestui mediu.

Dupa criza financiara, publicitatea outdoor a avut niste perioade grele, dar previziunile pentru 2014 sunt destul de optimiste, mai ales ca vor fi si doua campanii electorale de unde se aspteapta sa vina grosul banilor.

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii