Noutati

Rame Colorate

rame colorateRolul ramelor pe langa tablourile pe care le incadreaza este unul mai complex.

Principalul rol este cel de protectie a lucrarilor care de regula sunt fragile si predispuse uzurii timpului, dar in aceeasi masura rama are si un rol estetic , de a pune in valoare un element decorativ, sau, dimpotriva, sa estompeze interesul privitorului pentru lucrarea respectiva.

Alegerea ramei unui tablou se face in functie de tema si maniera in care este executat. Pentru inramarea unor tablouri reprezentand subiecte unice : vaze de flori, natura moarta, portrete, etc. se recomanda o rama lata, intr-o culoare ce se regaseste in tablou sau o culoare opusa ce il evidentiaza.

Pentru tablourile realizate in culori delicate, pastelate este indicata o rama subtire. Peisajele sau picturile abstracte sunt evidentiate printr-o rama ingusta, plata cu o culoare neutra, prin care se realizeaza un contrast estetic.

Alegerea ramelor tablourilor trebuie sa fie in armonie cu stilul si culoarea mobilei din incapere pentru a nu crea o senzatie de "rupere" a intregului. Pentru a reusi o alegere perfecta in decorarea peretilor cu tablouri inramate firmele de profil pun la dispozitie o gama larga de modele, finisaje  si manopera necesara inramarii profesionale. 

Dintre acestea ar fi ramele late, incrustate cu motive florale sau dungi in culori ca : negru, argintiu, alb, auriu sau ramele inguste gen bagheta in culori diverse : nuante de maro, negru, alb, pastelate realizate din lemn sau PVC. Pentru ramele moderne se folosesc acum mai mult plasticul şi metalul, în timp ce ramele mai speciale, pentru tablouri din expoziţii, muzee sau colecţii private, se confecţionează din lemn.

Se poate folosi inclusiv un passepartout pentru a da viata tabloului. Acesta presupune aplicarea unui contur din carton sau panza intre lucrare si rama. In mod traditional, scopul sau este de a scoate in valoare tabloul sau fotografia, fara sa atraga privirea, desi, astazi, ne place sa fim excentrici.

Atunci cand doriti sa inramati o fotografie este recomandat sa folositi o rama cu geam, care poate fi din sticla sau un material mult mai usor si necasabil numit veralit.

Fie ca sunt tablouri celebre, copii ale acestora, sau postere, rama aplicata le da valoare si calitate.

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii