Noutati

Iluminatul interior cu led-uri

iluminare livingDatorita multiplelor avantaje ale LED-urilor fata de sursele clasice, tot mai multe corpuri de iluminat sunt echipate cu LED-uri si utilizate pentru iluminatul interior al locuintelor.

Principalele atuuri ale LED-urilor sunt: consumul foarte redus de energie electrica, sunt mult mai rezistente la ciclurile de aprindere-stingere, au durata de viata mult mai mare, aprind instantaneu si exista o multitudine de produse de diferite forme, marimi, culori si caracteristice tehnice.

Mai jos va prezentam cateva ideei de iluminare a locuintei :

Living-ul trebuie iluminat in asa fel incat lumina sa creeze o stare de bine, dar in acelasi timp sa isi indeplineasca si rolul functional.

Cu ajutorul structurilor suspendate cu leduri se poate pune accentul pe un tablou, pot creea o atmosfera placuta deasupra masutei de cafea, lampadarele creeaza idea de spatialitate unui colt mai intunecat sau sa scoatem in evidenta un obiect decorativ, benzile cu led sau aplicele sunt ideale pentru iluminatul general.

In dormitor, lumina trebuie sa creeze o stare de liniste si relaxare, de aceea sunt recomandate plafoniere cu leduri sau aplice cu leduri.  Pentru efecte deosebite se pot utiliza benzile cu leduri sau tuburi cu leduri montate sub rama patului.

In bucatarie, de obicei, spatiul este impartit in doua zone: cea de lucru si cea de servire a mesei. Pentru zona de servire a mesei este recomandat un iluminat general cu plafoniere si aplice cu led, iar pentru zona de lucru se recomanda un iluminat functional obtinut in general cu ajutorul spoturilor cu leduri montate pe plafon sau in mobilier.

In baie cea mai importanta zona este cea a oglinzii. In aceasta zona iluminatul trebuie sa fie cat mai natural, sa nu produca umbre si sa nu fie prea stralucitor.

Holul are nevoie de un iluminat de calitate, in general, cu lumina calda. Plafonierele cu leduri si spoturile incastrate dau o lumina placuta si care nu orbeste.

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii