Noutati

Legea privind publicitatea stradala

panouri publicitareDeputatii au adoptat, miercuri, noua lege a publicitatii stradale, initiata in 2010 Ministerul Dezvoltarii si Turismului - condus atunci de Elena Udrea - si care a trecut, de atunci, prin numeroase hopuri, in Parlament si la Curtea Constitutionala.

“Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate” a fost adoptata cu 263 de voturi pentru, 1 impotriva si 2 abtineri.

Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, elaborata si promovata de Ministerul Dezvoltarii va putea fi aplicata in acest an.

 Legea stabileste un cadru general prin care autoritatile locale vor putea elabora un regulament local privind amplasarea acestor mijloace de publicitate si adauga conditii mai restrictive pentru a proteja aspectul vizual al localitatilor si siguranta cetatenilor.

Potrivit proiectului,amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisa in: ariile naturale protejate,  pe cladirile reprezentand sedii ale autoritatilor  si ale institutiilor publice, pe arbori; pe zona carosabila a strazilor si a drumurilor. De asemenea amplasarea este interzisa   pe obiectele de arta monumentala,  pe cladirile reprezentand monumente istorice,  pe cladirile aflate in stare avansata de deteriorare, si pe elementele de imprejmuire a cimitirelor, lacasurilor de cult si gradinilor publice. Amplasarea mijloacelor de publictate, reclamele outdoor, este interzisa si  in intersectii, in sensurile giratorii, pe peretii pasajelor rutiere subterane si supraterane, ori sub poduri; pe stalpii de sustinere a elementelor de semnalizare rutiera sau de circulatie.

Dupa adoptarea noii legi, companiile au la dispozitie pana la sfarsitul anului sa aplice masurile necesare pentru a intra in legalitate, acolo unde este cazul. Legea prevede la art. 56 ca "mijloacele de publicitate autorizate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi pot fi mentinute pe amplasamentele autorizate pana la data expirarii contractelor de publicitate in curs, dar nu mai tarziu de 1 ianuarie 2014."

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii