Noutati

Iluminatul public pe sisteme LED

articol iluminat stradalAvantajele iluminatului stradal cu LEDuri sunt multe dar principalele sunt:

  • consumul extrem de redus de energie
  • lumina mult mai buna, aproape de cea naturala
  • cheltuielile practic zero cu mentenanta

In aproximativ 2 ani cheltuiala cu achizitionarea corpurilor de iluminat stradal cu leduri se amortizeaza doar din economiile obtinute prin reducerea consumului energetic si datorita faptului ca mentenanta in cazul iluminatului cu LEDuri este zero timp de cel putin 5 ani de zile.

Sursele de iluminat flourescente sunt catalogate ca fiind deseuri periculoase(hazardous waste), intrucat contin mercur,o substanta extrem de periculoasa.In caz ca se sparge un bec sau un neon de acest gen, trebuie aerisit cel putin 15 minute pentru a nu fi extrem de toxic.

Trecerea sistemului public de iluminat al unui oras pe sisteme LED, poate economisi intre 40% si 70% din consumul sau energetic destinat unor aplicatii precum iluminatul stradal, al parcarilor si garajelor sau parcurilor si zonelor publice. Intr-o era a preturilor ridicate la energie, pe fondul scaderii resurselor si efectelor asupra mediului inconjurator, o revolutie in domeniul iluminatului este mai mult decat necesara.

In prezent exista un program - LED City- care care promoveaza utilizarea tehnologiei pe baza de LED pentru iluminatul public economic si infrastructura municipala. Comunitatea City LED are ca si scop scaderea consumului de energie si a costurilor destinate iluminatului public, protejarea mediului inconjurator si cresterea calitatii iluminatului, pentru o mai buna vizibilitate si siguranta stradala.

Utilizarea LED-urilor implica si o scadere a cantitatii deseurilor rezultate cat si un continut redus de substante periculoase, precum plumb sau mercur.

 Printre participantii la programul LED City se numara orase precum Toronto din Canada, Tianjin din China, Torraca din Italia, Anchorage, Fairview, Ann Arbor, Austin si Raleigh din SUA, lista fiind in continua crestere.

 In orasul Anchorage din SUA, toate cele 16.000 de lumini stradale au fost inlocuite cu sisteme. Acestea economisesc anual 360.000 USD din bugetul local, atat datorita consumului de energie electrica scazut la jumatate, cat si prin durata de viata de sapte ori mai mare a sistemelor de iluminare LED.

Conform unor studii realizate in SUA, adoptarea rapida a iluminatului cu LED-uri in urmatorii 20 ani poate elimina 258 milioane tone din emisiile de carbon, evita construirea a 133 de noi fabrici energetice si scadea cererea de electricitate cu 62%.

LEDurile pot fi gasite in mai multe forme: 

Ca si componente: SMD, Ultra Bright, Baghete fixe si flexibile, grupuri de leduri, role cu sau fara protectie la apa, etc.

Ca si produse semifabricate: spoturi  cu led, proiectoare led,etc. 

Incluse in produsul finit: prolightcasete luminoaselitere volumetrice, totemuri, rame click illuminate, tarifare, vitrine plexiglas, trofee, etc.

 

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii