Noutati

Inscriptionarea cu autocolant

Inscriptionare cu autocolant Pretext AdvertisingAplicarea autocolantelor prezinta cateva probleme chiar si pentru cei mai priceputi colantori.

Una dintre ele este aparitia bulelor de aer la cateva zile dupa aplicarea autocolantului, chiar daca imediat dupa aplicare autocolantul parea perfect intins.

Ca regula generala, bulele care se formeaza sub autocolant la un anumit interval dupa aplicare sunt, in general, cauzate de degajarea de solventi, fie din materialul pe care a fost aplicat autocolantul, fie din cernelurile cu care a fost imprimat autocolantul.

De cele mai multe ori cauza formarii bulelor de aer sub autocolant este aplicarea acestuia imediat dupa ce a fost imprimat cu cerneluri pe baza de solventi sau laminarea autocolantului imediat dup ace a fost imprimat. Solventii din cerneala se elimina treptat, iar daca autocolantul este laminat inainte de a se degaja solventii, acestia fie vor forma bule de aer intre materialul imprimat si folia de laminare, fie vor migra spre adeziv si vor forma bule de aer intre adeziv si suprafata pe care a fost aplicat autocolantul.

De asemenea, pot aparea bule de aer sub autocolant, daca acesta a fost aplicat pe o suprafata proaspat vopsita deoarece solventii din vopsea se elimina in aer timp de pana la 3 saptamani de la aplicare.

O metoda de evitare a acestor riscuri este sa lasati autocolantul imprimat la uscat minim 72 ore inainte de a-l lamina sau aplica si sa va asigurati ca suprafata pe care va fi aplicat autocolantul nu este proaspat vopsita.

Newsletter Pretext Advertising

captcha

Site-uri Partenere

Cupe si Medalii